Hayaat - Life

Elsk enhver lærd der leder dig på den rette vej, og indgyder i dit hjerte sand og inderlig kærlighed til den Elskede ﷺ. Ser du ikke, at islam blot er navnet på den virkelighed, hvis begyndelse var kærlighed, midte er kærlighed og ende er kærlighed?

Det begyndte med kærlighed, idet Allah ﷻ skabte alting ud af kærlighed; først Sin Elskede ﷺ, og for hans skyld, alt andet; ud af kærlighed.

Det fortsatte vedvarende med kærlighed, idet Allah ﷻ etablerede og fastlagde kærlighed og barmhjertighed som betingelser, hvis man ønskede at opnå Hans Guddommelige kærlighed og guddommelige barmhjertighed; Han skabte alle forudsætningerne og befalede herefter fuldkommen hengivenhed og kærlighed til Sin Elskede ﷺ, og befalede mennesket at elske og udvise barmhjertighed overfor andre.

Det ender med kærlighed, idet Allah ﷻ ud af kærlighed til Sin Elskede ﷺ har skabt Paradis og for hans skyld vil tilgive og belønne et umådeligt stort antal syndere, der ellers ville være blevet kastet ind i Ilden. Den eneste betingelse for at opnå denne barmhjertige kærlighed, er blot at mennesket inderligt og oprigtigt skal elske Hans Elskede ﷺ, og som følge heraf skal være tro og loyal overfor hans vejledning.

Så når de korrupte, magtbegærlige og hadske djævle, spreder skræk og rædsel, spreder had og afsky, og ved deres egen uvidenhed søger at jage folk væk fra kærligheden og barmhjertighedens oplyste vej, og ind i en hadefuld og mørk afgrundsdyb blindhed, så er det ikke deres handlinger, men deres indre mørke og had, der for længst har bragt dem væk fra islams vej.

Så forstå, må Allah åbne dine øjne og oplyse dit hjerte, og vær ikke blandt tåberne, der ikke kan se forskel på lys og mørke, kærlighed og had, eller helvede og paradis; for i så fald, vil du sandelig være blandt taberne…

– Shaykh Imran bin Munir Husayn (hafizu Llah) –

Advertisements